[Interviu] Dani Campean – fotograf DCFoto

Pentru ca nunta să fie exact așa cum ți-ai imaginat, echipele și oamenii cu care vei colabora trebuie să înțeleagă nevoile tale, să îți facă recomandări în funcție de dorințele tale și să aibă experiență în domeniu ca să poată să prevadă anumite aspecte pe care poate nu le-ai luat în calcul. Și pentru că vrem să îți venim în ajutor, am pregătit o serie de interviuri cu colaboratorii noștri, astfel încât tu să iei deciziile cele mai bune când vine vorba de nuntă.

Astăzi, ți-l prezentăm pe Dani Câmpean, cu o experiență de peste 12 ani în domeniul fotografiei.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine 

Dani Câmpean, tată, soț, antreprenor, cu o experiență în domeniul fotografiei de 12+ ani. Specializat în fotografia de nuntă. Aș putea spune cu mândrie că sunt la fel de pasionat și acum, la fel ca și în prima zi de ceea ce fac și asta mă motivează să fotografiez mai departe.

Care crezi că sunt calitățile esențiale ale unui profesionist în acest domeniu raportându-ne la evenimentele de tip nuntă? 

Cred că de departe cea mai importantă calitate a unui fotograf de eveniment, constă în agilitatea de a captura momentele spontane ale nunții, și bineînțeles de a reda cât mai creativ și natural povestea acelei zile.

Care este stilul tău?

Deși am încercat multe tehnici de iluminare, cât și filtre/preseturi de-a lungul timpului, revin de fiecare dată la un stil natural, dar creativ, care să reziste și să fie plăcut peste ani și ani.

Care sunt regulile pe care le respecți la fiecare nuntă?

Odată cu trecerea timpului, cu multă practică, stăpânești partea tehnică, și mai mult de atât, înveți să cunoști lumina, iar asta ajută enorm de mult, pentru că focusul nu mai e pe aceste lucruri care au intrat în reflex, ci pe miri și emoția lor. Mai adaugăm o ținută casual-elegantă, multa voie bună, plus o dorință continuă de a fi prietenul mirilor și a observa atent tot ce ei trăiesc în ziua respectivă.

Cât de mult timp trebuie acordat pentru pozele din ziua nunții?

Toate momentele sunt importante, iar timpul trebuie plănuit minuțios cu ajutorul Maestrului de Ceremonii, și cu ajutorul fotografului. Personal, acord o atenție deosebită fotografiilor cu familia. Odată cu trecerea timpului acestea devin cele mai valoroase amintiri.

Cum gestionezi anumite situații mai puțin neprevăzute la o nuntă?

Îmi place să fiu pregătit, așadar mă “înarmez” cu tot felul de obiective, medicamente, pelerina de ploaie, trusa de prim ajutor, aparat de back-up, haine de schimb, inclusiv ac și ață pt rochiile mireselor 🙂 etc

În afară de fotografiile făcute în ziua nunții, ce alte tipuri de fotografii se fac?

Pentru că ziua nunții poate fi copleșitoare, uneori o anumită doză de stres se vede și pe fotografii. De aceea, mirii pot alege să completeze albumul lor cu o ședință foto făcută în altă zi, în care pot fi mai relaxați și în care timpul le permite deplasarea la o locație la care nu puteau ajunge în ziua nunții.

Cât de mult afectează calitatea pozelor locațiile alese pentru desfășurarea nunții?

Cum spuneam și la punctul anterior, calitatea fotografiilor este afectată mai mult de partea emoțională, dar aș minți dacă aș spune că un castel în spatele mirilor nu arată mai frumos decât niște banali copaci uscați. Locația aleasă nu trebuie să fie una “de vis”, ci mai mult un loc cu care mirii empatizează și unde se simt în largul lor.

Ce le recomanzi viitorilor miri să ia în considerare atunci când caută un fotograf/videograf?

Trebuie să luați în considerare că fotograful și videograful sunt probabil persoanele cu care petreceți cel mai mult timp în ziua nunții, ei fiind alături de voi la orice pas. De aceea, e foarte important să vă cunoașteți înainte de nuntă, să fiți cumva pe aceeași lungime de undă, să vă facă plăcere prezența lor, să simțiți că vă transmit acel sentiment de prietenie și că vor să fie alături de voi în primul rând din pasiune (și apoi pentru bani).

Olvassa el is